KÁVÉÉÉÉÉÉ!

Hurrá hétfő, a környezettudatos iroda 4.

Na ebből most mit fog kihozni az Ági? Hogy lesz a kávézás környezettudatos?

Köszi, jól! 🙂 De először is azt szeretném leszögezni, hogy mennyei, fenséges, ütős kávénk van! Minden további részlet csak azután következik, mert hiába lenne hiper-szuper-környezetbarát a dolog, ha a kávé mondjuk gyengécske, elfogadható, vagy ne adj’ isten, ihatatlan… Ugye?

Erről persze szerencsére szó sincs, nem is zengek róla ódákat, inkább majd jöttök, megkóstoljátok. Amiről viszont szó kell hogy legyen, az az igyekezetünk, hogy hazai kávét igyunk.

Hát kérem, én abszolút elkötelezett vagyok, hogy hazai termelőktől vásároljak, sőt, minél közelebb terem meg a zöldség, gyümölcs, annál jobb, mert az íze is hazai, meg a szállítás sem terheli a környezetet. De akárhogy kerestem, hazai kávébabültetvényt nem találtam. (Persze, mert nincs is, ezen az éghajlaton nem terem meg a kávé.) Viszont olyat már találtam, amit itt pörkölnek a szomszédban! Bizony, a jóféle kézműves kávé egy pici budakalászi pörkölőüzemből érkezik hozzánk. És ezt nem csak úgy mondom, jártam is ott.

Nagy jutazsákokban érkezik a kávébab Magyarországra, ahol ebben a képen látható masinában pörkölik isteni illatúra és ízűre. Nem kap puccos külsőt, egyszerű, kilós alucsomagolásban érkezik hozzánk, hogy aztán a svájci (bocs) Jura gépben frissen, fogyasztás előtt őröljük finomra.

Ja és igen, a másik választás a kávégép volt. Az elvárásból, hogy a kávé friss és remek legyen, nem engedünk. Viszont nem vadiúj kávéfőző gépet vettünk, hanem használt, de jól karbantartott gépet bérlünk, aminek ha baja lesz, nem kidobjuk, hanem megjavítják. Jessz, ha ezt tudtuk volna korábban, hogy ilyen van!

Na szóval mi annyira örülünk ennek a kávénak – az ízével, az útjával és a környezetbarátságával együtt –, hogy nektek ingyen adjuk! Igen, a kávé a ház szolgáltatásaival együtt jár a napijegy vagy bérlet mellé, mert nem szeretnénk, ha bárki hiányt szenvedne e téren, ha egyszer dolgozni akar…

Hű, ez megint jó hosszú szöveg lett, sebaj, ha már idáig elolvastátok… Legközelebb egy földhözragadtabb témával jövök nektek. (Mi is lenne, ami a kávéhoz fogható? :))

További olvasmányok nektek: