Milyen a klímád?

Hurrá hétfő! a környezetbarát iroda 1. rész

Ezzel most nem leszek népszerű, de nálunk nincs légkondi.

Hogyan klimatizálunk? Hát például a jó öreg huzattal (ami nedves hajjal kombinálva még egy ilyen szép kánikulai napon is beválik), redőnnyel, hajnali szellőztetéssel.

Képmutatás volna, ha azt mondanám, nincsenek anyagi okai, sőt a jelenlegi elektromos hálózat el sem bírná a megelelő méretű klímaberendezést, de így legalább a lelkiismeretem nyugodt: nem melegítem tovább a klímát abbéli nagy igyekezetemben, hogy egy kis helyen hideget csináljak.

Mellesleg, a légutaim nehezen viselik a légkondicionálást hosszú távon. Rövid távon átugrom a boltba hűsolni. 🙂 Ha pedig már nagyon meleg van, itt a hideg vizes ventilátor.

Hogy megmutassam, nem olyan szörnyű ez azért, teszek ide néhány fotót. Délelőtt a teraszunkon kifejezetten kellemes a klíma, ma csináltunk a lányokkal mentás limonádét, a menta és a citromfű is cserépben nő a teraszon. Ebéd után pedig jegeskávé, ajándék a ház vendégeinek. Mire áthoztam a Templon téren a fagyit, megolvadt a dobozban 🙂 de a kávéban jól esett! (A fejem a vizes hajnak örül.=)

Végre nyár van, élvezzük!

Hogyan vagyunk környezettudatos iroda? Itt kezdd az olvasást.

A következő epizódot pedig itt találod: arról, hogy a régi ház emlékeit hogyan őriztük meg és használjuk fel.