Régi? Okés.

Hurrá hétfő! környezetbarát iroda 2. rész

A közösségi irodának helyet adó ház sok-sok évtizede a Templom tér meghatározó épülete volt. A 20. század végén átépítésen esett át, utána évekig panzióként üzemelt, mellette lakás funkciója is volt. A Hurrá hétfő! céljaira 2020 nyarán kezdtük meg az átalakítást.

A ház régi bútorai közül minden olyat megtartottunk, amit csak be tudtunk illeszteni az enteriőrbe. Szia, régi sámli, hajtogatós fotel, falióra, asztali lámpa!

Egyébként is az volt a szemlélet az épület átalakításakor, hogy amit csak lehet, tartsunk meg, egy kis fazonigazítással sok minden vállalható, még ha nem is vadiúj.

Így esett, hogy amikor tavaly nyáron munkához láttak a festők, azt találtuk, hogy a (giccses) tapéta alatt ott a régi-régi fal, amin nyomokban még látszik a hengerelt minta. A múlt század első felében, sok helyütt még később is a sváb mesterek színes mintákat hengereltek a meszelt falra, így díszítették a szobát.

Mi lenne, ha így maradna? Elsőre merésznek tűnt az ötlet, de mi megvettük. A közösségi iroda falán így visszaköszön a régi ház, a múlt hangulata. Nem néz ki rosszul, sőt! Nekem az lett a kedvenc sarkom.

Legközelebb néhány újrahasznosított darabbal folytatjuk.

Előzőleg pedig a légkondiról írtunk.