Beszámoló az első erőforrás-estről a Hurrá hétfőben

Többen kérdeztétek, milyen volt, hogy sikerült a tegnapi este. Megírom nektek röviden a friss élményeimet róla.

Hát először is, mint talán olvastátok, betegség miatt majdnem lemondtuk az egész programot. De nem akartam rögtön egy meghiúsult rendezvénnyel kezdeni, kell a sikerélmény a lendülethez, ugye… Szóval gondoltam egyet, és felhívtam egy régi kedves ismerősömet, Amey Beát, aki business coach, és úgy látszik, szereti a kihívásokat, mert bevállalta, hogy két nap múlva megtartja ő az előadást.

Az igazság az, hogy végül nem annyira előadás lett belőle, a mérsékelt létszám (összesen heten voltunk) lehetővé tette, hogy inkább beszélgessünk, kérdezgessünk, gondolkodjunk együtt, megosszuk egymással a tapasztalatainkat. Bea nekem súgta is előre, hogy előadónak nem annyira jó, mint coachnak, és az estét szépen úgy alakította, mintha egy csoportos coaching alkalom lett volna.

A jó coach soha nem tanácsol, nem mondja meg, mit tegyél – mondta el többször is az este folyamán, és tényleg nem tett elénk tálcán konkrét megoldásokat, bármennyire is erre számítottunk volna. Nem mondta meg, hogy kinek miben van az ereje, nem állított fel szépen kinéző rendszert, és nem látott el bölcsességekkel, amiket mindenképp fel akartunk volna írni útravalóul. Viszont kérdezett, reflektált, és elérte, hogy annyira akarjuk megtalálni azokat a fránya erőforrásokat, hogy én a magam részéről úgy éreztem, ezzel mostantól foglalkoznom kell.

Bizonyára mindenki más-más tanulsággal zárta az estét (amit kicsit el is húztunk, a tervezettnél később sikerült hazamenni), de azt hiszem, mindannyian kaptunk egy nagy löketet afelé, hogy tudatosan keressük azokat az időket, tevékenységeket, embereket, amik és akik által töltekezni tudunk. Most komolyan, lehetett volna két óra alatt ennél többet elérni?

Egyébként lehetett, mert a résztvevőkkel azt is megbeszéltük, hogy még egy csomó téma van, amiről szívesen tartanánk eszmecserét, úgyhogy lesz még alkalom, előadós is, beszélgetős is, tanulós is. Figyeljétek az oldalunkat, szólunk, ha készül valami! Ti is dobhattok fel témát, és reméljük, találkozunk többetekkel!

Ági